Modportrait 2022

December 2022 broeit het onder portretschilders wereldwijd. Verschillende wedstrijden sluiten dan hun digitale deuren en tussen alle feestdagen werken wij nog hard om die deadline te halen. Een van die wedstrijden is de Modportrait, georganiseerd door MEAM (Museu Europeu Arte Modern) en Artelibre. De Modportrait is een van de grootste, prestigieuze kunstwedstrijden van Europa. De beste kunstenaars ter wereld doen er aan mee.

Omdat mijn schilderijen vorig jaar meteen geselecteerd werden bij het Weekend van het Portret, hier in Nederland georganiseerd door de Portretprijs, dacht ik, ik waag ook een poging. Misschien lukt het me om in de bijbehorende catalogus te komen.

Deze week kreeg ik bericht. En wat voor bericht! Niet alleen komt mijn schilderij ‘Pronouns to be determined later’ in de catalogus, het staat zelfs in de finale en wordt van juli tot en met september geĆ«xposeerd in het MEAM! In maart worden de winnaars en eervolle vermeldingen bekend. Dan volgt er natuurlijk een update.

Lizzie portret Suzanne de Riet

Het Weekend van het Portret 2022

Met heel veel plezier kan ik mede delen dat maar liefst twee van mijn portretten zijn uitgekozen voor de expositie van De Nederlandse Portretprijs. Ze zijn gekozen uit honderden inzendingen en ik ben natuurlijk erg trots. Ik kan me geen betere manier bedenken om te debuteren met een expo!

21 tot en met 23 oktober in Loods 6, Amsterdam, hangen deze twee schilderijen te midden van 98 andere werken van Nederlands beste kunstenaars.

Lizzie portret Suzanne de Riet

Wanna Share?

Wanna Share? is het laatste portret wat ik in 2021 maakte. In Wanna Share? is mijn opleiding tot illustrator goed te zien. Het schilderij vertelt in 1 beeld een verhaal. Het meisje kijkt je vragend en misschien zelfs wat verwijtend aan. In haar hand houdt ze een papieren hartje op. Door het wat overdreven perspectief komt dat hart echt ‘in your face’ en door de diagonaal met de hand leidt het de toeschouwer naar haar vragende blik.

Wat wil ze delen? Haar liefde, haar toekomst, haar wereld?