fotocredit: Marian Schutte

In 2004 studeerde ik af als illustrator aan kunstacademie Sint Joost. Een prachtig vak, waar ik met veel plezier mee aan de slag ben gegaan voor opdrachtgevers als Noordhoff Uitgeverij, Gemeente Amsterdam en Stichting Twee Turven Hoog. Ook heb ik voor particuliere opdrachtgevers gewerkt.
In 2008 begon ik stoergeboortekaartje.nl. Iedere opdracht om een nieuwe wereldburger aan te kondigen is een unieke creatie van vormen en kleuren.

Olieverf

Met hoeveel plezier ik ook werk als ik illustraties ontwerp, schilderen is mijn thuis geworden.
Een jas die me past, op een plek die thuis voelt.
Als ik kwast en kleur pak, ben ik in verbinding met mijn werk en dat is nodig bij portretschilderen. Het kruipt onder m’n huid. Hoe meer ik kijk naar het portret, hoe meer ik ontdek over de persoon of het dier. Een proces dat me stil maakt en me vleugels geeft.
Het maakt me telkens dankbaar als een klant zichzelf of een geliefde in het schilderij ontmoet in verfstreken. Intiem en dichtbij.

Mijn werk staat niet alleen op mijn schildersezel en hangt aan de muur van de mensen voor wie ik schilder, maar is inmiddels op weg naar een groter publiek.
Zo zijn twee van mijn portretten geselecteerd door De Nederlandse Portretprijs voor de expositie van het Weekend van het Portret in Amsterdam in 2022 en is het werk ‘Pronouns‘ geselecteerd als finalist voor het prestigieuze Modportrait in Barcelona.

fotocredit: Marian Schutte

Exposities en tentoonstellingen

1 juli – 30 september 2023: Modportrait 2022, MEAM Barcelona

26 februari 2023: Finale Vrije Categorie – De Nieuwe Vermeer – omroep Max

21-23 oktober 2022: Weekend van het Portret / De Nederlandse Portretprijs

Opleidingen en cursussen

2023 Life model advanced – Wencke Vincks

2022 Masterclass van tekening tot schilderij – Wencke Vinks

2021 Klassiek Portret – Marco Krauwinkel

2001-2004 Illustratie – Sint Joost Breda